
Rękawice nitrylowe GO grip blue "M" 50 sztuk
Opis
MERCATOR gogrip blue to rękawice premium dla profesjonalistów! Rękawice przystosowane są do pracy w trudnym środowisku, gdy liczy się pewny chwyt i precyzja, jeśli ważna jest dla Ciebie odporność na wirusy, grzyby i bakterie – rękawica MERCATOR gogrip blue jest stworzona z myślą o Tobie.
Rękawice MERCATOR gogrip są wyjątkowo elastyczne i są 2 razy grubsze od standardowych rękawiczek dostępnych na rynku. Cechują się unikalną diamentową teksturą 3D, która sprawia, że Twój chwyt jest mocny, stabilny a oryginalna faktura MERCATOR gogrip sprawi, że możesz obsługiwać urządzenia mobilne bez zdejmowania rękawiczek. Dodatkowo, struktura ta zapobiega potliwości dłoni w trakcie użytkowania.
Rękawice MERCATOR gogrip blue są polecane przede wszystkim w przetwórstwie żywności czyli tam, gdzie Twoja dłoń narażona jest na pracę w wilgotnym, tłustym i mokrym środowisku. Poddajemy nasze rękawice szczegółowym testom, by potwierdzić ich szczelność a Tobie zapewnić bezpieczeństwo – rękawice MERCATOR gogrip są środkami ochrony indywidualnej kategorii III, typu B.
Elastyczność i wysoka odporność na rozciąganie pozwalają zmniejszyć ilość zużytych rękawic –dzięki temu Ty dbasz o środowisko
rodzaj rękawicy: ochronna
surowiec: nitryl
środek pudrujący: brak
ilość w opakowaniu jednostkowym: 50 sztuk
powierzchnia: diamentowa tekstura
wykończenie mankietu: rolowany
kolor: niebieski
kształt: uniwersalny, pasujące na lewą i prawą dłoń
rozmiary: M (7-8)
Szczególnie polecane do:
Rękawiczki nitrylowe MERCATOR® gogrip blue pozwalają poczuć się bezpiecznie, sprawdzając się w takich zastosowaniach jak:
- przetwórstwa mięsa i ryb
- przetwórstwo mleka
- przetwórstwo warzyw i owoców
- produkcja napojów
- produkcja mrożonek
- przetwórstwo piekarniczo-cukiernicze
- Przetwórstwo rybne — Strefa brudna: patroszenie oczyszczenie krojenie (w tym filetowanie), Strefa czysta — przygotowanie termiczne: mrożenie suszenie gotowanie wędzenie solenie solanka), sprzedaż żywych ryb,
- Dezynfekcja powierzchni roboczych — przygotowywanie roztworów oraz przeprowadzanie, czyszczenie, czynności przy zbiornikach, pobieranie próbek do laboratorium, mycie maszyn